Je mag ons altijd bellen
0591 64 65 22

Het Carrousel 50plusHet Carrousel 50plus is één van de experimenten “meer werk voor 50plussers” van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het project wordt uitgevoerd door Broekmann Personeelsdiensten en loopt van najaar 2017 tot voorjaar 2019.
Het idee achter het project is, dat een grote groep gemotiveerde en talentvolle 50plussers onvoldoende profiteert van beschikbaar werk binnen bedrijven. Het Carrousel 50plus legt de verbinding tussen deze bedrijven en 50plussers.
 
In het project hebben we de vooronderstelling dat binnen bedrijven onuitgevoerde werkzaamheden liggen die eigenlijk opgepakt moeten worden. Dat ze niet uitgevoerd worden, komt bijvoorbeeld door grote drukte, omdat de prioriteiten anders liggen of simpelweg de competenties voor bepaalde taken niet in huis zijn.
 
Dit werk zou gedaan kunnen worden door 50plussers. Om deze mogelijkheid te onderzoeken draait de 50plusser een bepaalde periode mee in het bedrijf en gaat in deze periode op zoek naar ‘op de plank liggend ‘ werk en voert dat werk vervolgens uit.
 
Het mes snijdt aan twee kanten binnen het Carrousel 50plus. De verborgen werkzaamheden worden door de 50plusser opgespoord en opgepakt. De 50plusser krijgt in deze periode de kans om te laten zien hoe die van betekenis kan zijn binnen het bedrijf. Als het experiment succesvol verloopt, kan de exercitie uitmonden in een dienstverband voor de 50plusser.
 
Belangstellende bedrijven en 50plussers kunnen contact opnemen met projectleider Yvonne Bekkema bij Broekmann Personeelsdiensten, tel. 06 12 03 23 84 of email yvonne@broekmann.nl

 
Website en CMS ontwikkeld door X-Interactive