Je mag ons altijd bellen
0591 64 65 22

Movements

Broekmann Personeelsdiensten is kernpartner in het project Movements van de gemeente Emmen. Andere kernpartners zijn: Welzijngroep Sedna, De Kunstbeweging en Lampe Vitaal.

 

Movements gaat uit van de gedachte dat jongeren kunnen breken met oude, belemmerende denk- en gedragspatronen. Dat ze kunnen ontdekken waar ze goed in zijn en hun talent verder kunnen ontwikkelen binnen een activiteit. En vervolgens in beweging komen op het gebied van opleiding en/of werk. 
 
Kwetsbare jongeren zijn gebaat bij een andere benadering van activering. Bij Movements dagen zij zichzelf en elkaar uit om in actie te komen, zichzelf te (her)ontdekken en zo hun eigen kans op werk of school te vergroten. De jongeren doorlopen volgens de U-theorie van Otto Scharmer verschillende fasen: van bewustwording naar een piekmoment naar sociale activering. Zij ontvangen hierbij steeds gerichte coaching en gaan het contact aan met andere jongeren, (motor)organisaties en bewoners uit hun eigen buurt.
 
De jongeren kiezen voor een activiteit rondom kunst en cultuur of sport en beweging. Dit doen zij onder begeleiding van een jongerencoach van Sedna, samen met een projectleider vanuit De Kunstbeweging of een sportcoach vanuit Lampe Vitaal. Het resultaat is een nieuw perspectief voor de jongeren. Ze leren hun talenten en zichzelf beter kennen, krijgen meer zelfvertrouwen, leren samenwerken en anderen daarin vertrouwen.
 
Vervolgens kunnen de jongeren als ze daar aan toe zijn werkervaring opdoen bij verschillende bedrijven waarbij ze begeleid worden door een jobcoach van Broekmann Personeelsdiensten. Of ze gaan een opleiding volgen die helemaal bij hen past.
 
Uitgebreide informatie vind u op de eigen website van het project: movements-emmen.nl

Website en CMS ontwikkeld door X-Interactive